در هر حرفه ای ممکن است هنرمندان دچار یک سری چالش و اشتباهاتی شوند که بعد به فکر جبران آن باشند، پس بهتر است کار خود را به گونه ای آغاز و به پایان برسانند که بهترینِ آن را تحویل دهند. گاهی اوقات تصویرگران آماتورهایی از اشتباهات که مشابه هم هستند را مرتکب میشوند. گاهی پیش میآید که بعضی از هنرمندان از تجربههای خود به عنوان استاد تصویرگری استفاده میکنند و در مورد اشتباهات رایجی که حتی مبتدی ترین افراد مرتکب آن میشوند بحث میکنند و نظر شخصی میدهند.
اشتباهات تصویرگری
یکی از رایج ترین اشتباهات تصویرگری این است که بیشتر هنرمندان به اندازه ی کاغذهایشان توجه نمیکنند و علاقه دارند که دنیای درون ذهن خود را فقط در یک صفحه نقاشی پیاده کنند و جای دهند. راهی که باعث میشود این اتفاق رخ ندهد و آنان باید توجه کنند این است که کوچک تر از اندازه ی کاغذ خود، آن طرح یا نقاشی و طراحی را رسم کنند؛ چون همان اندازه کاغذ شما، نسبت و مقیاس تصویر طراحیتان را مشخص میکند. در واقع روی کاغذ را جعبه ای تصور کنید که آن حاوی تصویر شما باشد.
مورد بعدی هم شامل اضافه کردن چیزهای اضافی در صفحه ی تصویر است که حواس شما را از ایده ی اصلی تان دور میکند و حواستان را پرت جای دیگر میکند. زمانی که در ذهن خود ایده ای دارید فقط همان ایده ی اصلی را به تصویر بکشید.
استفاده بیش از حد از تصاویر مختلف
در این روش هنرمند برای جلوه بخشیدن به تصویر و اثر خود، از تصاویر مرتبط با موضوع استفاده میکند اما گاهی اوقات این تصاویر از حد استاندارد خارج میشود و زیاد میشوند و باعث میشود که ذهن بیننده را به طور ناخدآگاه از تصویر اصلی دور کند و این امر خوشایند نیست. تمرکز بر روی تصاویر اضافی باعث دور شدن از تصویر و ایده ی اصلی میشود و آن زمان محصول مانند دیگر تصاویر جذابیت خاصی ندارد. در هر اور هنری باید همه چیز طبق اصول پیش برود و استاندارهای خود را داشته باشد، یعنی متن و تصویر و قالب هنریِ یکسان و به اندازه ای داشته باشد.
توجه نکردن در اندازه تصویر
مورد بعدی در اشتباهات تصویرگری، عدم توجه در اندازه تصویر است. برای شروع طراحی یا نقاشی خود باید اندازه را با تصویر مطابقت دهید و مطمئن شوید که با هم همخونی دارند؛ یعنی تصویر در اندازه ای مناسب در کاغذ قرار گیرد و برعکس، تصویر به اندازه ای کشیده شود که همه ی قسمتهای برگه را اشغال نکند چون فضایی برای رعایت دیگر نکات باقی نمیماند.
بدین صورت شما میتوانید تصویرگری عالی را پیش بگیرید و اثر درستی را به نمایش بگذارید. جا گذاشتن یکی از این نکات باعث میشود که شما تقریبا نصف راه را به درستی ادامه ندهید و آن چیزی که در ذهنتان شکل میگیرد را نتوانید اجرا کنید.
توجه نکردن به اندازه بوم
بوم نقاشی دارای یک صفحه ی سفید رنگی است که در سایزها و اندازهها و مدلهای مختلف وجود دارد. اکثر هنرمندان اثر هنری خود را روی یک بوم نقاشی خلق میکند زیرا بوم نقاشی پرطرفدارترین سطح برای نقاشی با رنگ روغن است و جایگزین تابلوهای چوبی شده است. از بومهای نقاشی مدلهای مختلفی در بازار وجود دارد که انواع آن؛ بوم دیپ، بوم دورسفید، بوم معمولی و…است. شما باید بسنجید که نقاشیتان به کدام از بومها نیاز دارد چون هر کدام ضخامت و اندازه و نوع چون خود را دارند.
انتخاب زاویه دید مناسب و نامناسب
شما در تماشای جهان و اطراف آن هم مینشینید، چشمانتان روی همه چیز متمرکز و دقیق میشود. در واقع چیزهای نزدیک برایتان واضح و شفاف تر است و چیزهایی که در نقاط دورتر وجود دارد، تار و کدرتر دیده میشود. بسیاری از تصویرگران مبتدی در اوایل کار طوری هستند که کارهای موجود در پس زمینه را تیز و شفاف و کارهای پیش زمینه را تار میبینند. البته وقتی همه چیز هم واضح باشد یک مشکل دیگری است زیرا یک تصویر هنرمندانه و حرفه ای باید کانون و فاصله ی کانونی را حفظ کرده باشد.
استفاده بیش از حد رنگ
استفاده و زیاده روی در هر چیزی چه نقاشی یا طراحی باعث برهم خوردن آن است. خیلیها از ابزارهای رنگ مانند ایربراش استفاده میکنند. این ابزار جزو ابزاری است که برنامه ی خوبی برای ترکیب لایه ها است اما باید با دقت از آن استفاده شود. مانند این میماند که برای روشن کردن شمعی شما بخواهید از شعله افکن استفاده کنید.
اگر غیر از دستگاههای رنگ، هنرمند بخواهد از مدادرنگی، پاستل، ذغال، آبرنگ، گواش و… استفاده کند؛ باز باید به مقدار کافی ترکیب بندی از آنها را بلد باشد زیرا استفاده ی زیاد از هر کدام از این ابزار تصویرگری را برهم میزند و اصلا شکوه و جلوه ی زیبایی نمیبخشد بلکه باعث میشود چشم بیننده را به سمت دیگری فرو ببرد. در این مقاله ما سعی داشته ایم که تمامی نکات تصویرگری را برایتان بگوییم تا از اشتباهات تصویرگری جلوگیری شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش نقاشی در تهران می توانید به صفحه مربوط به آن مراجعه کنید.