تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ

امروزه گواش و آبرنگ از مزایای زیادی جهت نقاشی برخوردار هستند ولی اغلب متناسب با سلیقه شخصی افراد انتخاب می شوند. همچنین تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ به گونه ای است با توجه به ترکیبات رنگی گوناگون، هر کدام از ویژگی جداگانه ای برخوردار می باشند. از طرفی به منظور شناخت تفاوت های عمده آنها و یادگیری آسان نقاشی می توانید از هنرکده آنوش به عنوان یکی از بهترین آموزشگاه نقاشی در تهران استفاده کنید.

 

 

مشخصات بارز گواش و آبرنگ

گواش در حقیقت یکی از پرکاربردترین ابزاری است که نقاشان به منظور طراحی تابلوهای خود از آن استفاده می کنند. به عبارتی دیگر گواش ماده ای است که پس از حل شدن رنگدانه ها داخل آب، به ایجاد طرح های متنوع بر روی تابلو کمک می کند. همچنین رنگ گواش در مقایسه با آبرنگ، به صورت مات بوده و طی مدت زمان کوتاه تری خشک می شود. از طرفی آبرنگ نوعی ماده شفاف بوده و از بافت ملایم تری نسبت به گواش برخوردار می باشد. از گواش جهت رنگ آمیزی بر روی بوم، سفال، مقوا و دیوار و از آبرنگ برای رنگ آمیزی بر روی کاغذ، پاپیروس و مقوا استفاده می شود.

گواش غلیظ تر از آبرنگ است

همانطور که گفتیم گواش تقریبا مانند آبرنگ است ولی دارای غلظت و رنگ بالاتری می باشد. در ترکیبات گواش به نوعی از ماده صمغ عربی چسبنده استفاده شده که باعث افزایش غلظت رنگ می شود. همچنین گواش با توجه با غلظت بالاتر، بیشتر از آبرنگ جهت تصویر سازی استفاده می شود. آبرنگ معمولا به منظور طراحی پس زمینه کار مورد استفاده قرار می گیرد. از طرفی میزان رنگ دهی آبرنگ نسبتا شفاف تر بوده و میزان غلظت گواش نیز بیشتر می باشد.

 

 

طریق روشن کردن رنگ ها

یکی دیگر از مهم ترین تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ، نحوه روشن کردن آنها است. جهت روشن کردن آبرنگ باید رنگ را با مقداری آب ترکیب کنید تا رقیق شود. همچنین به منظور روشن کردن گواش تنها افزودن کمی رنگ سفید به دیگر رنگ ها کافی است. بنابراین نحوه روشن کردن گواش بسیار آسان تر آبرنگ می باشد.

کم استفاده بودن رنگ سفید در نقاشی آبرنگ

نقاشی با آبرنگ در واقع به گونه ای است که فضاهای سفید موجود بر روی کاغذ، پس از اتمام طراحی با دقت رنگ می شوند. این امر سبب می گردد تا که هنگام طراحی با آبرنگ، از رنگ سفید کمتر استفاده شود. از طرفی نقاشی با گواش باید به شکلی باشد که به یکپارچه شدن سطوح تصویر کمک کند. بنابراین جهت یک دست شدن تصویر بهتر است از رنگ سفید در کنار رنگ های دیگر گواش استفاده شود.

 

 

جذب کاغذ شدن

آبرنگ شفاف در حقیقت به سطح کاغذ نفوذ کرده و جلوه های بافتی تصویر را تغییر می دهد. این امر به گونه ای است که موجب نشان دادن بافت های ناهموار کاغذ با استفاده از قلم مو می شود. از طرفی گواش به آسانی جذب سطح کاغذ نشده و تنها یک لایه رنگ به تصویر اضافه می کند. بنابراین گواش به همراه قلم مو جلوه های زیبایی بر سطح کاغذ ایجاد کرده و بافت تصویر را حفظ می کند.

نقاشی با گواش به طور قابل ملاحظه ای راحت تر است

به منظور طراحی یک فرم پیچیده‌ با آبرنگ، بهتر است فضاهای سفید به شکل خالی رها شده سایر نقوش اطراف آن ترسیم شوند. بنابراین نقاشی با آبرنگ باید به شکلی باشد که ابتدا از رنگ های روشن شروع شده و به رنگ های تیره ختم شود. از طرفی تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ در این زمینه به گونه ای است که جهت نقاشی با گواش می توانید ابتدا از پس زمینه تیره شروع کرده و سپس سایر طرح ها بر روی آن نقاشی کنید. بنابراین نقاشی با گواش بسیار راحت تر از آبرنگ می باشد.

خطوط رسم شده در زیر رنگ

شفافیت آبرنگ ها در حقیقت این امکان را به شما می دهد تا طرح خود را با خودکار کشیده و سپس رنگ کنید. از طرفی نقاشی با گواش برخلاف آبرنگ است چرا که مات بودن رنگ مانع از دیده شدن خطوط زیرین می شود. در نتیجه این امر یکی از قابلیت های منحصر به فرد آبرنگ ها جهت نقاشی آسان است که با بهره گیری از آموزش نقاشی آبرنگ در تهران، می توانید شناخت کاملی نسبت به آن پیدا کنید.

 

 

آبرنگ روان تر است

با توجه به سبک بودن آبرنگ، زمان بیشتری جهت خشک شدن رنگ نیاز است. همچنین این امر سبب می شود که در صورت بروز خطا هنگام نقاشی، راهکاری برای جهت پوشاندن لکه یا اصلاح طرح وجود نداشته باشد. بنابراین هنگام کار با آبرنگ باید از طرح های بداهه و غیر قابل پیش بینی استفاده کنید. از طرفی گواش بسیار سریع تر از آبرنگ خشک شده و اصلاح خطاهای آن راحت می باشد. در این حالت می توانید با استفاده از یک قلم مو دیگر، طرح را به راحتی پوشش دهید.

جلا کاری

جلا کاری در واقع یک تکنیک پرکاربرد در نقاشی های دو بعدی است که به تصویر فضا می بخشد. در این حالت می توانید با شستن رنگ زیرین توسط قلم مو، کیفیت بصری نقاشی خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهید. این امر تنها با آبرنگ ممکن بوده و استفاده از جلا کاری برای گواش، موجب لک شدن تصویر می شود.

ضد آب بودن گواش

گواش در حقیقت مانند پاستل های روغنی عمل کرده و در برابر آب، مقاوم می باشد. از طرفی آبرنگ در صورت تماس با آب، تغییر شکل داده و رنگدانه های آن عوض می شوند. به عبارتی دیگر استفاده از آب موجب روشن تر شدن آبرنگ می شود. بنابراین ساختار و رنگ گواش در صورت تماس با آب به هیچ وجه تغییری نمی کند.

کلام آخر

بنابراین تفاوت نقاشی با گواش و آبرنگ به گونه ای است که هر دو از ساختار نسبتا یکسانی برخوردار هستند ولی نحوه کارکرد هر کدام متفاوت می باشد. هنرمندان با توجه به سلایق شخصی و نیازهای طراحی خود از آبرنگ و گواش جهت نقاشی استفاده می کنند. جهت بهره گیری از آموزش نقاشی در تهران با تکنیک های کاربردی می توانید به هنرکده آنوش مراجعه کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای