در این مقاله ما به ببرسی ۵ مهارت مهم در طراحی اشاره خواهیم کرد که هر کدام به چه نحوی طراحی ما را تحت تاثیر قرار می دهند.
خلاقیت
خلاقیت کلمهای آشنا برای همگان است. خلاقیت مهمترین و ضروریترین مهارت مهم در طراحی میباشد که با بهکارگرفتن از روشهای مختلف میتوان آن را در خود پرورش داد تا به امری ذاتی تبدیل شود. برای این که خلاقیت داشته باشید، باید ایدههای جدید و طرحهایی جدید ایجاد کنیم که میتوان با نگاهکردن و توجه به اطراف ایده و سوژههای طراحی مختلفی در ذهن ایجاد شود و از آن برداشتی داشته باشید. اگر ما خلاقیت داشته باشیم میتوانیم طرحهایی بسیار زیبا و بینظیری رسم کنیم.
مهارت ارتباط گرفتن:
قبل از هر کار باید مهارت خود را در ارتباط گیری با افراد مختلف بالا ببریم که میتوان با خوب گوشکردن گفتهها را در ذهن پرورش داد. اگر بتوانیم با مشتری ارتباط خوبی داشته باشیم و متوجه نظرات و ایدههای مشتری باشیم کمک زیادی در طراحی به ما میکند تا کمتر دچار مشکل شویم. در این صورت میتوان به یک طراح حرفهای تبدیل شد.
آشنایی با تایپوگرافی:
تایپوگرافی شامل انواع فونتها بهحساب میآید و حتی تایپوگرافی با وجود متن معنا پیدا میکند خوانایی بهتر نوشتهها، تشخیص حروف و سرعت بخشیدن در خواندن را تایپوگرافی میگویند. تایپوگرافی هنری است که طراح میتواند با تغییر دادن عناصر متن، اندازه متن، فاصله حروف، نوع فونت و پاراگرافبندی یک فونت جدید را خلق کند. فوتها دارای استاندارد مخصوص به خود هستند.
تایپوگرافی دو نوع دارد. توپوگرافی انگلیسی و فارسی و حتی اشکال مهمترین هدف تایپوگرافی این است که معنا را به صورتی نو و خلاقانه ایجاد کند و کاری کند که مردم با شوق و علاقه به خواندن جذب شود
بهعنوان مثال تایپوگرافی در برندهای مختلف مانند دستگاهها، لوازمخانگی، روی بیلبوردها و گوشیها استفاده شده که فوت، تنظیم رنگ و اندازه و فرم آن باعث میشود که پیامی تاثیرگذار داشته باشد . در تایپوگرافی اندازه فونتها و فاصله بین خود حروف و خطوط اهمیت زیادی دارد و باعث میشود که کار زیباتر به نظر برسد.
آشنایی با پرسپکتیو
پرسپکتیو یعنی ترسیم یک جسم بر روی صفحه است. از اینکه طرح خراب شود یا اشتباه ترسیم کنیم نباید ترسید چون با آزمون و خطا میتوان متوجه مشکلات در کار شد. ضروریترین مهارت مهم در طراحی میتواند آشنایی با پرسپکتیو باشد. با تمرین این مهارت میتوانیم استعدادمان را برای طرحهای پرسپکتیو بالا ببریم و تبدیل به یک طراح موفق کاربلد شویم و طرحهای سهبعدی بینظیری خلق کنیم. در حقیقت، پرسپکتیو نمایش سهبعدی اجسام بر روی صفحه دو بعدی است که با رسم خطهای عمودی و افقی خطای دید، ایجاد عمق، درک بهتر اجسام ایجاد میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراحی با مداد به صفحه آموزش طراحی با مداد در تهران مراجعه کنید.
کاربردهای پرسپکتیو
کاربرد پرسپکتیو ترسیمی: اشکال طوری طراحی میشوند که در یک صفحه به صورت دو بعدی دیده شوند و در دنیای واقعی به این شکل نیستند و اشکال در برابر زاویه دید و موقعیت متفاوت است و این نشاندهنده زاویه دید طراح است.
کاربرد پرسپکتیو علمی: از این پرسپکتیو در رشتههای دانشگاه، نقشههای فنی، معماری، صنعت استفاده میشود. در این پرسپکتیو همه زاویهها به طور دقیق رسم میشوند که دارای سه زاویه آلفا، بتا، گاما است و تناسب در بین آنها رعایت میشود.
سه اصل مهم درس پرسپکتیو
در حقیقت، چند اصل ضروری برای پرسپکتیو وجود دارد که با توجه به این موارد، خواهید توانست طراحی فوقالعادهای داشته باشید.
- اصل کوتاه شدن
- اصلی کوچک شدن
- اصل نزدیک شدن
بهعنوان نمونه: اگر جسمی در فاصله دوری از دید شما باشد برای رسم آن را باید کوتاه، کوچک و مات بکشید و برعکس اجسام نزد را نسبت به بقیه اشیای بزرگ، و جزئیات بیشتر کشید.
آشنایی با نرمافزارها
نرمافزارهای زیادی در زمینه نقاشی و طراحی وجود دارند مانند برنامههای فتوشاپ ایلوستریتور که نیاز اساسی برای طراحان است که میتواند به ما در ایجاد خلاقیت کمک کند پیشرفت نرمافزارهای نقاشی کمک میکند که اثرهای هنری واقعی را رسم کنیم و به نمایش بگذاریم میتوانید انیمیشن، چهره، طبیعت، منظرهها و هر چیزی که در ذهنتان است را نقاشی کنید اگر با نرمافزارهای مخصوص کار میکنید احتیاج به قلم نوری دارید پس آشنایی با انواع نرمافزارها بسیار مهم و ضروری میباشد و آنها را با مداد روی صفحه نمایش اجرا کرد و با آبرنگ و مدادرنگی یا زغال به آنها رنگ دهید.
طریقه نگاه کردن به طرح
باید از دور به طراحی خود نگاه کنید که باعث میشود تصویر جدیدی در ذهن شما ایجاد شود و در این صورت میتوانید متوجه اشکالات طراحی خود شوید.
هفت اصل طراحی
طراحان باید این اصول را رعایت کرده و مهارت مهم در طراحی را آموزش ببینند، تا طرحی جذاب و ایدهآلی داشته باشند. توجه به مواردی که در ادامه ذکر میشود میتواند کمککننده باشد.
۱-هارمونی
هارمونی بهعنوان یکنواختی توصیف میشود. هارمونی با وجود شباهت و تکرار در طراحی مثل رنگ و شکل معنا پیدا میکنند. این یکنواختی میتواند حس رضایت تماشاگر را نشان دهد. به این صورت همه چیز در طراحی مناسب است.
۲-تعادل
تعادل به هماهنگی و وحدت ربط دارد که وزن بصری یک طرح را نشان میدهد. برخی از عناصر بیشتر به چشم میآیند و وزن بصری بیشتری را به سمت چشم میکشاند که بهتر است یک تعادل هارمونیک بین چیدمان این عناصر وزنی پیدا کنیم.
۳- سلسله مراتب بصری
سلسلهمراتب به الگویی که طراحی شده و برای سازماندهی منطقی محتوا است مربوط میشود. مهمترین عناصر و محتوا باید به چشم بیایند.
بهعنوانمثال: تیترها، سر تیترها، صفحهآرایی، پررنگ کردن کلمات، علامت نقطه و…. ….. کمک زیادی بهمراتب بصری میکنند تا بتوانیم یک نوشته خوب داشته باشیم.
۴-ریتم
ریتم از طریق تکرار عناصر و فاصلهبندی به وجود میآید. یک ریتم امکان دارد منظم، متناوب، تصادفی، پیوسته باشد. ریتمهای منظم ب هصورت زمانی یا فاصله بندی مساوی هستند. ریتمهای متناوب از الگوهایی صورت میگیرند که بین عناصر خاصی تفاوت وجود دارند. ریتمهای تصادفی از فاصلهگذاری خاص پیروی نمیکنند. در نهایت، ریتمهای پیوسته دارای ساختار عنصری موج مانندی هستند.
۵-کنتراست
به معنی متضاد بودن در طراحی مثل وزن، رنگ، بافت و اشکال ی باشد. به همین دلیل بهتر است از تفاوتها برای برجستهکردن عناصر خاصی در طراحی استفاده کنیم.
۶-واریته یا چند سانی
واریته بین عناصر طرح تمایز ایجاد می کند و ممکن است گیج شونده باشد. همچنین کم بودن آن در طرح میتواند یکنواختی ایجاد کند بهتر است فرصتی را فراهم کند که این کار با استفاده از انواع اشکال، رنگها، وزنها، تصاویر انجام میشود. یک طراح باید مراقب میزان واریتهای که روی عناصر کارش به وجود میآید باشد.
۷-فضای سفید
فضای سفید بین فضای خالی است که در آن عناصر طراحی تصور میشود. فضای سفید بافت ایجاد میکند، همچنین به برجسته و کادر بندی عناصر خاص کمک کند. زیبایی به کار میدهد و خوانایی و شفافیت را افزایش دهد.