در سال 1403 هنرکده آنوش علاوه بر خانوم ها برای آقایان هم آموزش نقاشی و طراحی دارد.

معرفی انواع سبک های نقاشی

اشتراک گذاری:

معرفی انواع سبک های نقاشی

به کمک سبک می­توان آثار  هنرمندان را برای آشنایی بیشتر در دسته­ بندی های مختلف قرار داد؛ این امر سبب می­شود تا بتوان انواع سبک نقاشی را به راحتی با هم مقایسه نمود، تفاوت­ های هر اثر را به وضوح دید و در نهایت سبک مورد علاقه خود را انتخاب نمود. بنابراین در این مطلب سعی کردیم با معرفی سبک­ های مختلف، شما را در این انتخاب مهم یاری نماییم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

بهترین تعریفی که می­توان از واژه «سبک» ارائه داد عبارت است: از اولین عامل برای انتخاب ابزار و یا رسانه­ای که هنرمند تمایل دارد با آن به عرضه اثر هنری خود بپردازد. به عبارتی دیگر مجموع عوامل و ایده ­هایی که در خلق یک اثر هنری تاثیرگذار هستند را می­توان سبک نامید.

انواع نقاشی

از زمان­های گذشته تاکنون، انسان و هنر دو جزو جدایی­ ناپذیر از هم بوده­ اند. در واقع انسان در طول تاریخ به شیوه ­های مختلف و با ابزارهای ساده و پیشرفته، همواره در حال خلق آثار هنری بوده ­است.  به طور کلی انواع نقاشی را می­توان به دو دسته اصلی تقسیم نمود:

  1. تصویری:

هرآنچه که در طبیعت و دنیای اطراف هنرمند وجود دارد به تصویر کشیده می­شود.

  1. انتزاعی:

هنرمند به درجه ­ای از درک و مهارت رسیده­ است که می­تواند سوژه را فراتر از ماهیت آن ببیند و به تصویر بکشد! این سبک نقاشی در نهایت مخاطب را به تفکر و دید عمیق­تری از موضوع وادار می­کند.

انواع سبک نقاشی

تصویر نقاشی شده خانمی با رنگ های مختلف برای مقاله انواع سبک نقاشی

در ادامه به معرفی انواع سبک­ نقاشی و تشریح آن­ها می­پردازیم.

رئالیسم

رئالیسم به معنای واقع گرایی، نوعی سبک نقاشی است که در آن تمام عناصر موجود در طبیعت و دنیای اطراف به شکل کاملا واقعی به تصویر کشیده می­شوند. در واقع هنرمند در این سبک، می­کوشد سوژه­ های مختلف را همان­گونه که هست یعنی بدون هیچ اغراق و بزرگ­نمایی ترسیم نموده و به دنبال شعار دادن و عوام ­فریبی نباشد. این سبک، نقطه مقابل سبک رومانتیک می­باشد.

از معروف­ترین آثار رئال می­توان به اثر گوستاو کوربه به نام سنگ­ شکنان که با تکنیک رنگ روغن کار شده اشاره نمود.

برای مطالعه بیشتر در مورد رنگ روغن می توانید به صفحه آموزش نقاشی رنگ روغن در تهران مراجعه کنید.

پینترلی (painterly)

این سبک که به «نقاشانه» نیز معروف است از اواخر قرن نوزده در زمان شکوفایی انقلاب صنعتی در اروپا پدید آمد. نقاش در این سبک، سعی می­نماید که قلم­ مو را به شکل آرام و با کنترل کمتر بر روی زمینه حرکت دهد. در این گونه آثار به وضوح می­توان رد قلم را بر روی نقاشی مشاهده نمود. آثار نقاش معروف  فرانسوی «آنری ماتیس» (Henri Mattise) با این سبک اجرا شده است.

امپرسیونیسم

یکی دیگر از انواع سبک نقاشی، امپرسیونیسم یا برداشت­ گرایی می­باشد. از مهم­ترین ویژگی این سبک این است که به ندرت از رنگ مشکی در آن استفاده می­شود و اغلب برای ایجاد سایه اجسام، از رنگ­های مکمل استفاده می­گردد. در واقع رنگ و بازتاب نور در آثاری با این سبک بسیار اهمیت دارد. به عبارتی دیگر امپرسیونیست ­ها دنبال به تصویر کشیدن نور بر روی عناصر مختلف بودند و به همین دلیل سرعت اجرای خود را بالا بردند. این امر سبب شد تا در نهایت، اثر نهایی بافتی خشن داشته باشد.

تصویر نقاشی شب پر ستاره برای قسمت سبک امپرسیونیسم برای مقاله انواع سبک نقاشی

فوویسم

فوویسم را می­توان اولین حرکت جدی و اساسی در دنیای نقاشی دانست که از دو کلمه فوو (جانور وحشی) و ایسم (گرایش) ساخته شده است. در این سبک، اعتقاد هنرمند بر این است که نیازی به بیان واقعیت در طراحی از سوژه نبوده و خواسته وی ارجحیت دارد. بنابراین اکثر آثار خلق شده با این سبک، بیانگر احساسات و روحیات نقاش است و استفاده از رنگ­ های شدید به­ خصوص قرمز از ویژگی­های بارز این سبک از انواع سبک نقاشی می­باشد.

اکسپرسیونیسم

اکسپرسیونیسم یا هیجان­ نمایی، سبکی است که در آن به تصویر کشیدن عواطف و احساسات انسان همانند: خشم، عشق، غم و… متداول است. بنابراین استفاده از رنگ­های غلیط و با شدت زیاد، اشکال کج و خط­های پهن به وفور در آن دیده می­شود. به عبارتی دیگر هدف اصلی هنرمندان، اغراق در رنگ و اشکال مختلف برای درک بهتر احساسات درونی افراد است.

کوبیسم

در کوبیسم یا حجم ­گری با شیوه­ای متفاوت به خلق اثر پرداخته می­شود. هنرمندان این سبک معتقدند که روش­های متداولی که در نقاشی به کار گرفته می­شد، منسوخ و قدیمی شده و لازم است به عناصر مختلف در دنیای اطراف با نگاهی متفاوت­تر نگریست. برای به تصویر کشیدن چندین وجه از یک شئ نیاز است که از زوایای مختلف دیده شده و ترسیم گردد که  این امر در آن واحد،  عملا غیرممکن به نظر می­رسید! بنابراین هنرمندانی همچون پیکاسو و براک که پیشرو این سبک بودند، تنها بخشی از وجه اشیا را که در معرض دیدشان بود ترسیم می­کردند.

تصویر نقاشی کشیده شده به سبک کوبیسم برای مقاله انواع سبک نقاشی

آبستره (abstract)

یکی دیگر از انواع سبک نقاشی نوعی هنر انتزاعی به نام آبستره است که در آن عناصر مختلف تنها به صورت شکل یا رنگ به تصویر کشیده می­شوند؛ به عبارتی دیگر تصویر انسان، حیوان و یا سایر موجودات زنده در این­گونه آثار ترسیم نمی­گردد و تنها اشکال نمادین و غیرواقعی برای القای مفاهیم به کار گرفته می­شوند.

در این سبک از آبرنگ زیاد استفاده می شود که می توانید برای مطالعه بیشتر به صفحه آموزش نقاشی آبرنگ در تهران مراجعه کنید.

سورئال

سبکی از نقاشی است که در آن عناصر مختلف به شکل غیرواقعی و به مثابه رویا به تصویر کشیده می­شوند. هنرمندان بزرگی همچون: سالوادور دالی، ولنتینو هوگو و… در این سبک کار می­کردند و  قرن بیستم، دوران ظهور این هنر بود. نکته مهم در آثار به جا مانده از این سبک این است که اغلب هنرمندان، از ضمیر ناخودآگاه و قوه تخیل خود برای خلق آثار مختلف  بهره می­بردند.

پست امپرسیونیسم

اولین بار توسط هنرمند ایتالیایی به نام «راجر فرای» از  اصطلاح پست امپرسیونیسم استفاده گردید و این سبک هنری، به منظور ارتقاء امپرسیونیسم ایجاد شد. همان طور که انواع سبک نقاشی علاقه ­مندان خاص خودش را دارد، این هنر نیز دارای محبوبیت­ زیادی در میان هنرمندان می­باشد.  نقاش در این شیوه سعی دارد به احساسات درونی خود بپردازد و از تصویر کشیدن دنیا و عناصر اطراف خود امتناع می­کند. استفاده از ضرب قلم ­های تند و رنگ­ های روشن در آثار هنرمندان این حوزه دیده می­شود و دو تن از بنیان­گذاران اصلی این سبک، ونسان ون گوگ و پل سزان هستند.

بیشتر این نقاشی با استفاده از آکریلیک است برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه آموزش نقاشی اکریلیک در تهران مراجعه کنید.

تصویر کشیده شده با سبک پست امپرسیونیسم برای مقاله انواع سبک نقاشی

سوپره ماتیسم

از مهم­ترین خصوصیت این سبک این است که اغلب عناصری که به تصویر کشیده می­شوند، به شکل هندسی یعنی مربع، مستطیل، مثلث و… بوده و رنگ­های سفید و مشکی در این آثار به چشم می­خورد. پایه ­گذار این سبک کازیمیر مالویچ، نقاش و مجسمه ساز روسی بود که از پیشگامان این هنر در روسیه به شمار می­رود. عمق و احساسات محض، دو مؤلفه مهم در اکثر نقاشی­ های خلق­ شده با این سبک می­باشد.

د استایل

اوایل قرن بیستم را می­توان دوره شکوفایی هنر و مهم­ترین دوران در زمینه رشد و پیشرفت انواع سبک نقاشی دانست. در آن زمان به دنبال بروز تغییراتی در فرانسه و ظهور امپرسیونیسم، جنبش د استایل (یا د-استیل De Stil) شکل گرفت.

از ویژگی­های مهم این سبک می­توان به وجود خط­های افقی و عمودی صاف، انواع اشکال هندسی مانند:مربع، مستطیل و… ، سادگی و قرینه نبودن عناصر اشاره نمود. همچنین سه رنگ اصلی  و رنگ­ هایی همچون سیاه، سفید و خاکستری در این آثار استفاده می­گردد.

دادائیسم

ظهور این سبک در جنگ­ جهانی اول بود و در اعتراض به شیوه­ های هنری رایج در آن دوران و هنجارهای اجتماعی قدیم شکل گرفت. دادا یک کلمه فرانسوی به معنای اسب سرگرمی است. اما دادائیسم تنها یک کلمه ساختگی است که توسط هنرمندان و در یک جنبش گروهی ایجاد شد. طرفداران این سبک به جای منطق و استدلال، شانس را به عنوان ارزش مدنظر قرار می­دهند. هانا هاچ، رائول هوسمان و ژان آرپ از معروف­ ترین هنرمندان این حوزه هستند.

تصویر چند تکه برای مقاله انواع سبک نقاشی

مینیمالیسم

در ادامه معرفی انواع سبک نقاشی، به تعریف سبک ساده‌گرایی یا مینیمالیسم (Minimalism) می­پردازیم. این سبک هنری برگرفته از فرهنگ ژاپن می­باشد و بسیاری از افراد معتقدند که مینیمالیسم با دیدگاه این کشور از طبیعت در ارتباط است. بر اساس این مکتب، ذات و اصل هر عنصری ارزشمندتر بوده و از این رو وجود اشکال ساده در آثار مینیمالیستی، سبب تمایز آن با دیگر سبک­ها گردیده است.

به کارگیری مفهوم مینیمالیست در زندگی نیز می­تواند تاثیر بسزایی در حذف اقلام غیرضروری و در نهایت کاهش هزینه ­های اضافی داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نقاشی کشیدن می توانید به صفحه آموزش نقاشی در تهران مراجعه کنید

رمانتیسم

این هنر علاوه بر نقاشی، حوزه­ های دیگری از جمله: موسیقی، ادبیات، تاریخ و… را نیز شامل می­شود. این سبک به دو دسته خردگرایی و احساسی تقسیم می­گردد و نقطه مقابل سبک رئالیسم و واقع ­گرایی است. بارزترین ویژگی این مکتب هنری از بین انواع سبک نقاشی، نقش مهم و اساسی عواطف و احساسات است؛ به عبارتی دیگر هنرمند هنگام خلق آثار خود، سنت و قوانین کهنه را زیر پا گذاشته و دنبال به تصویر کشیدن حقیقت می­باشد.

این جنبش هنری نخست در حوزه ادبیات و پس از آن در هنرهای تجسمی نیز نمود پیدا کرد. از معروف­ترین هنرمندان پیرو این سبک، می­توان به ژریکو و دلاکروا اشاره نمود.

مهم­ترین اصول رمانتیسیسم عبارتند از:

  1. احساسات و عواطف هنرمند از اهمیت بالایی برخوردار است. (شخصیت)
  2. عدم پایبندی به قوانین تعیین شده و تبعیت از امیال ذهنی (گریز و سیاحت)
  3. احساس و معنویات ارزشمندتر از عقلانیت است. ( غلبه عواطف بر عقل)
  4. تلاش برای گریز از حقیقت (افراط در این زمینه در نهایت سبب ظهور سبک واقع ­گرایی گردید)
  5. در این سبک از انواع سبک نقاشی ، هنرمند آزاد است تا هر قستی از زندگی را به تصویر بکشد. (آزادی)
  6. به تصویر کشیدن فضاهای خیالی و رازآلود و همچنین حالات روحی غیرعادی انسان مانند: پریشانی و جنون
  7. داشتن دید عارفانه رمانتیک ­ها به زندگی (کشف وشهود)

ثبت نام کلاس طراحی سیاه قلم

تخفیف 20% برای ثبت نام

ثبت نام کلاس طراحی سیاه قلم

تخفیف 20% برای ثبت نام

ویژه خانم ها و آقایان