طراحی و نقاشی جزء آن دسته از هنرهای جذاب و لذتبخش است که این روزها مخاطبان و علاقهمندان خاص خود را دارد. بهطورکلی هنر طراحی و نقاشی در ۵ گروه آناتومی، طراحی از حیوانات، طراحی میوهجات، طراحی از طبیعت بیجان یا اشیا، و طراحی از طبیعت رئال یا مناظر جای میگیرد. امروزه با پیشرفت منابع و گسترش امکانات آموزشی در زمینه هنر نقاشی و طراحی، برای یک نقاش یا طراح روشها و منابع فراوانی به جهت تقویت مهارت های طراحی وجود دارد. طراحی به معنای خلق یک تصویر خطی بر روی یک سطح خاص با الهام از سبکهای گوناگون و با استفاده از تکنیکها و ابزارهای مختص حرفه طراحی است. طراحی با مواد و تکنیکهای خشک و خیس گوناگونی انجام میشود. از جمله این ابزارهای طراحی که از قدیم و گذشته تاکنون مرسوم بوده است، میتوان به زغال و قلم اشاره کرد.
تقویت مهارت های طراحی
علاوه بر رسم اشکال و طرحها بر روی کاغذ، روشهای مدرن دیگری نیز به جهت طراحی وجود دارد که در آن کاربر با بهرهگیری از ابزار الکترونیکی و دیجیتال از جمله کامپیوتر، تبلت و … با استفاده از نرمافزارهای مختلف طراحی از جمله فتوشاپ به حرفه طراحی میپردازد. اگر شما هم یکی از علاقهمندان حرفه طراحی هستید و یا در این حرفه مشغول هستید، برای اینکه به یک طراح حرفهای تبدیل شوید نیاز است تا به تقویت مهارتهای خود در این زمینه بپردازید. در این زمینه میتوانید به خواندن انواع کتابهای معروف طراحی روی بیاورید یا اینکه در کلاسهای آموزش طراحی ثبتنام کنید.
برای مطالعه بیشتر به صفحه آموزش طراحی چهره در تهران مراجعه کنید.
حتی میتوانید با بررسی و توجه به نمونههای عالی طراحی به تقویت مهارت طراحی خود بپردازید. روش دیگر تقویت مهارت های طراحی این است که طرحهای خود را با هر کیفیتی که میتوانید اجرا کنید و یا اینکه نظر دیگران را نیز جویا شوید. وبلاگهای طراحی نیز گزینه مناسبی برای این منظور به شمار میآیند. یکی از نکاتی که لازم است به جهت تقویت مهارت طراحی در نظر داشته باشید، تکرار تمرین طراحی یک اثر بهدفعات گوناگون است. شما میتوانید با هر بار تکرار رسم یک طرح یا اثر متوجه ایرادات کار خود باشید و با رفع ایرادات موجود در اثر، مهارت طراحی را در خود تقویت کنید.
به طور مثال زمانی که یک اثر را برای پنجمین بار طراحی میکنید، با مقایسه نوع پنجم و نوع اول آن اثر، ایرادات شما در ابتدای کار بهوضوح قابلتشخیص خواهد بود. نهتنها در حرفه نقاشی بلکه در هر حرفه دیگری بهمنظور پیشرفت در کار و کسب مهارت تکرار و تمرین است که حرف اول را میزند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طراحی با مداد می توانید به صفحه آموزش طراحی با مداد در تهران مراجعه کنید.
گذراندن یک دوره آموزشی پربار و مفید
به جهت تقویت مهارت طراحی خود میتوان گفت اولین قدم، شرکت در یک کلاس آموزشی بهصورت آنلاین یا حضوری و بهرهبردن از تجربیات و آموزشهای یک استاد حرفهای طراحی و نقاشی است. شما میتوانید با انتخاب یک استاد خوب و کاربلد طی مدتزمان مشخص، به یادگیری تکنیکها و ترفندهای نقاشی و آموزش در این زمینه بپردازید.
مطالعه کتاب و مجله در مورد طراحی
خوشبختانه این روزها با پیشرفت صنعت چاپ کتاب و منابع علمی و گسترش منابع آموزشی، برای شما این امکان فراهم است تا با مراجعه به کتابخانه یا کتابفروشی محل کتاب مورد نظر خود را در زمینه طراحی فراهم کنید و شروع به خواندن کنید. منابعی که در زمینه طراحی چاپ شدهاند میتوانند اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار شما قرار دهند.
توجه به طراحیهای عالی
نمونههای عالی و موفق طراحی را مورد توجه و بررسی قرار دهید و نقاط قوت آنها را در نظر بگیرید و سعی کنید این نقاط قوت را در هنگام طراحی برای خود نیز به کار بندید.
استفاده از الگوها
یکی دیگر از روش های تقویت مهارت طراحی این است که از الگوهای طراحی خوب و موفق استفاده کنید. استفاده از این الگوها به شما میفهمانند که چیدمان عناصر در کنار هم به چه صورتی جلوه بهتری خواهد داشت. بهمنظور استفاده از الگوها میتوانید بهعنوانمثال چند الگو از نرمافزار ایلوستریتور پیدا کنید و روی آنها کار کنید.
طرحهای عالی را دوباره اجرا کنید!
همانطور که پیش از این ذکر شد تکرار طراحی از یک اثر هنری، میتواند بر تقویت مهارت های طراحی شما تثثیر شگرفی بگذارد. با این کار شما به تکنیکهای اثر هنری معروف پی خواهید برد.
طرحهای خود را با هر کیفیتی اجرا کنید!
نترسید! طرحهای خود را با هر کیفیتی عملی کنید. این که در نهایت، نتیجه طراحی شما چه چیزی باشد اهمیت ندارد. نکتهای که در این زمینه حائز اهمیت است، ممارست و پیگیری شما در تمرین و جسارت اجرایی کردن طرحهایتان با هر درجه کیفی است. در واقع میتوان گفت یکی از اساسیترین اصولی که باعث تقویت در مهارت طراحی شما میشود همین است. بهخاطر داشته باشید که حتی حرفهایترین و بنامترین نقاشان تاریخ و معاصر نیز زمانی آثاری با کیفیت پایین و طرحهایی ضعیف اجرا کردهاند. نکته دیگر اینکه میتوانید هر سوژهای را که باب میلتان است برای طراحی انتخاب کنید و فقط بکشید و لذت ببرید.
نظر دیگران را جویا شوید!
در نهایت پس از اتمام طراحی اثر خود میتوانید نظر دیگران را در مورد اثرتان جویا شوید. چرا که؛ یک طراح زمانی که غرق در طراحی اثر خود است، کمتر به ایرادات کار توجه دارد و در واقع امکان دارد که این ایرادات به چشم او نیاید، اما زمانی که دیگران از بیرون و یا دورادور به اثر شما نگاهی میاندازند، در نگاه اول میتوانند نقاط ضعف، عدم تناسب و توازن در اثر، اغراق یا هر ایراد دیگری در اثر شما را بازگو کرده و در ارتقای کیفیت کار به شما یاری رسانند.
در وبلاگهای طراحی فعالیت کنید
و در نهایت بهعنوان راهحلی دیگر میتوانید با شرکت در وبلاگها و گروهها و کانالهای طراحی مهارتهای طراحی خود را افزایش دهید. چرا که در این وبلاگها پستهای مربوط به آموزش طراحی در اختیار شما قرار میگیرد و شما میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
در این مقاله بهترین روشهای تقویت مهارتهای طراحی را ذکر کردیم. شرکت در انواع کلاسهای آموزشی، جستوجوی استاد حرفهای و باتجربه در این زمینه، مطالعه و تحقیق و جستوجو در انواع کتابهای آموزش طراحی و یادگیری بخشی از مطالب بهصورت خودآموز، دست به عمل زدن و جسارت اجرای طرح، توجه به نقاط قوت آثار فاخر، نظرسنجی از دیگران در مورد آثار خود و … میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
طراحی با بهکارگیری هرکدام از این روشها میتواند شما را یکقدم به حرفهایتر شدن نزدیک کند. پس درصورتیکه طراحی حرفه موردعلاقهتان است دستبهکار شوید، تمرین و ممارست به خرج دهید و با این روشها مهارت طراحی را در خود تقویت کنید.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آموزش نقاشی میی توانید به صفحه آموزش نقاشی در تهران مراجعه کنید.